Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti i sigurnosti osobnih podataka naše mrežne stranice odnosi se na privatnost osobnih podataka koji se prikupljaju i upotrebljavaju te sigurnost tako prikupljenih osobnih podataka. Ovom Izjavom želimo Vas stoga upoznati sa svojim sigurnosnim mjerama i načinima prikupljanja podataka. Upotrebom ove mrežne stranice dajete privolu za ovu politiku privatnosti i zaštite osobnih podataka. Važno je znati da u bilo kojem trenutku, besplatno i bez ikakva objašnjenja možete odustati od dane privole i opozvati svoj pristanak za aktivnosti obrade osobnih podataka. Pravo na pristup, ispravak, zaborav, ograničenje, prigovor i informiranost možete ostvariti slanjem e-poruke na našu e-adresu ili pozivom na telefonski broj koji su objavljeni na našoj stranici u podacima za kontakt. Sve naše online aktivnosti u skladu su s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkom poslovanju).

Sigurnost

Ova mrežna stranica primjenjuje protokol Secure Socket Layer (SSL) sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija postupak je šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštena pristupa pri njihovu prijenosu), što podrazumijeva i slanje elektroničkih poruka u  formularu za kontakt. Mrežne stranice s ispravnom SSL enkripcijom prikazuju ikonu u obliku zelenoga zaključanog lokota iza kojega slijede https:// i naziv domene u URL-u (adresnoj traci) mrežnog pretraživača. Bilo koji osobni podatak koji ste nam dali na raspolaganje u prijenosu će biti enkriptiran kako bi se izbjeglo da ga zlorabe treće osobe.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni podatak svaki je podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi izravno ili neizravno, osobito s pomoću podataka kao što su ime, prezime, telefonski broj i elektronička adresa ili drugih osobnih podataka koje nam svojevoljno ostavite. Našom mrežnom stranicom možete se koristiti bez otkrivanja i prikupljanja osobnih podataka. Niste obvezni dati nam svoje osobne podatke kao uvjet upotrebe stranice, osim ako je to potrebno da bismo Vam pružili uslugu ili omogućili korištenje svojeg proizvoda u skladu s Vašim zahtjevom. Kad se koristite našom mrežnom stranicom, pojedine podatke možemo pohraniti zbog različitih sigurnosnih razloga ili u statističke svrhe. Slanjem upita na našu e-adresu od Vas dobivamo neke osobne podatke kojima se koristimo kako bismo Vam pružili što kvalitetniju uslugu i mogli odgovoriti na Vaš upit. Internetski prijenos takvih podataka zaštićen je SSL enkripcijom. Ti podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade te ih ne dijelimo s drugim osobama.

Svrha korištenja

Podaci koje prikupljamo upotrebljavat će se samo u svrhe pružanja naših proizvoda i usluga ili pak u druge svrhe za koje ste dali privolu, osim u slučajevima u kojima zakon propisuje drukčije.

Razdoblje čuvanja osobnih podataka

Podaci se čuvaju onoliko koliko je potrebno da bismo ispunili obveze i usluge za koje ste nam dali suglasnost, a najdulje do godine dana, nakon čega će biti obrisani, osim ako zakonom nije drukčije određeno ili ako je to definirano ugovornim odnosom.

Kolačići (engl. cookies)

Kolačići su male tekstne datoteke koje sadržavaju jedinstveni identifikacijski broj za identifikaciju Vašeg pretraživača (ne Vas osobno) na Vašem računalu svaki put kad posjetite našu mrežnu stranicu. Mrežna stranica koju posjetite sprema ih na Vaše računalo ili mobilni uređaj. Sve su informacije koje se pohranjuju u kolačiće anonimne i odnose se isključivo na funkcioniranje naše mrežne stranice. Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju jezične postavke mrežne stranice koje ste odabrali, vrijeme zadnjeg posjeta našoj mrežnoj stranici i slično. Kad ponovno posjetite našu mrežnu stranicu, kolačići se šalju toj stranici i ona prilagođava sadržaj stranice podacima koji su u kolačiću. Isključenjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na svoje računalo. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašemu mrežnom pregledniku. Ako ne pristanete na upotrebu kolačića, i dalje ćete moći pregledavati našu mrežnu stranicu, no neki dijelovi neće biti prikazani kako treba ili neće biti dostupni. Na mrežnoj stranici www.allaboutcookies.org možete doznati više o kolačićima, o tome kako funkcioniraju te kako ih isključiti.

Vanjske usluge i sadržaji na našoj mrežnoj stranici

Na našoj mrežnoj stranici mogu se naći usluge i sadržaj trećih strana kao što su Google, Facebook, Twitter i drugi. Kad se koristite takvim uslugama ili je prikazan sadržaj treće strane, komunikacijski podaci razmjenjuju se između Vas i odgovarajućeg davatelja takvih usluga. Odgovarajući davatelj usluga ili sadržaja također može obraditi Vaše podatke u dodatne vlastite svrhe. U skladu sa svojim mogućnostima konfigurirali smo usluge i sadržaj davatelja usluga u vlastite svrhe, stoga je bilo kakva komunikacija u druge svrhe izuzev pružanja njihovih usluga na našoj mrežnoj stranici blokirana ili se uspostavlja samo nakon što ste aktivno izabrali koristiti se odgovarajućom uslugom. S obzirom na to da nemamo kontrolu nad podacima koje prikupljaju i obrađuju treće strane, ne možemo pružiti obvezujuće informacije o cilju i svrsi te vrste obrade Vaših podataka. Za više informacija o cilju i svrsi takva prikupljanja i obrade Vaših podataka pogledajte izjave o privatnosti davatelja usluga čije smo usluge i sadržaj uključili te koji su odgovorni za zaštitu Vaših podataka u ovom kontekstu:

  • Facebook
  • Google Maps
  • Google Analytics
  • Google Adwords.
Mrežna analiza i Google Analytics

U svrhu pružanja bolje usluge i razumijevanja potreba korisnika te analize posjećenosti svojoj mrežnoj stranici upotrebljavamo Google Analytics, djelatnost mrežne analize poduzeća Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države. U skladu s Vašom privolom Google u naše ime analizira korištenje ove mrežne stranice. Informacije koje Google Analytics prikupi o Vašem korištenju ove mrežne stranice (npr. ulazni URL pri posjetu našoj mrežnoj stranici, mrežni pretraživač kojim ste se koristili, Vaše postavke jezika ili razlučivost prikaza) prenose se na Googleov server u Americi, pohranjuju i analiziraju, a nama se na raspolaganje stavljaju rezultati u anonimnom obliku. Google je certificiran za EU-US Privacy Shield, zbog čega se na njegovu obradu podataka u SAD-u primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka. Za daljnje informacije o Googleovoj analizi, molimo, pogledajte Uvjete korištenja Google Analyticsa (u: Osnove sigurnosti i zaštite podataka Google Analyticsa) i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

Pravo uvida i ispravka

Imate pravo uvida u sve svoje osobne podatke koji su pohranjeni kod nas, pravo njihova ispravka, dopune i brisanja kad su nepotpuni, netočni i neažurirani, pravo ograničavanja obrade svojih podataka te pravo prijenosa podataka. Ako želite iskoristiti svoja prava, obratite se zahtjevom na našu e-adresu ili telefonski broj koji su objavljeni na našoj stranici u podacima za kontakt. Ako postoji opravdana sumnja u identitet pojedinca koji podnosi zahtjev u vezi sa svojim pravima, možemo tražiti pružanje dodatnih informacija za potvrđivanje identiteta pojedinca na kojega se odnose osobni podaci.

Pravo na pritužbu mjerodavnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi s našim prikupljanjem i obradom Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjene naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj mrežnoj stranici i ažurirati datum njezine izmjene. Te promjene stupaju na snagu odmah nakon objave. Politika privatnosti zadnji je put izmijenjena 9. kolovoza 2021. godine.