Iako je sjedište tvrtke Sedna u Zagrebu, plantaža je u Zadarskoj županiji, u Sv. Filipu i Jakovu. Njezina je posebnost najbolja kombinacija tehnologije i lokalnih elemenata okolice Ravnih kotara – najplodnijeg dijela Dalmacije.

Biljke štitimo na prirodan, biološki način: oprašuju ih desetci tisuća vrijednih bumbara
Rajčice na dasci - Šjora Pomidora

Proizvodimo u najsuvremenijim plastenicima, zasad na površini od 1,2 hektara zaštićenog uzgoja i pet hektara vanjskoga. Imamo do deset stalno zaposlenih radnika, a za sezonske poslove zapošljavamo studente zadarskog sveučilišta.

Sezonski proizvodimo lubenice, salatu, poriluk, kupus, kelj, brokulu i prokulice, a rajčice imamo tijekom cijele godine.

Biljke štitimo na prirodan, biološki način: oprašuju ih desetci tisuća vrijednih bumbara, a u vanjskoj proizvodnji primjenjujemo metode integrirane zaštite.

Tvrtka Sedna osnovana je 2005. godine. Nastala je iz ljubavi temeljene na tradiciji obiteljske poljoprivredne proizvodnje koja traje više od pola stoljeća. Na dan njezina osnutka u Sunčevu je sustavu otkriveno novo nebesko tijelo koje su astronomi nazvali Sedna pa je tvrtka dobila ime upravo njemu u čast. Od tada do danas rasla je, razvijala se i proizvela na tisuće tona najukusnijih, suncem obasjanih plodova.

Sezonski proizvodimo lubenice, salatu, poriluk, kupus, kelj, brokulu i prokulice
Šjora Pomidora – diplomiranih inženjeri agronomije nadziru cijeli proizvodni proces

Počeli smo raditi kao malo obiteljsko poduzeće i s vremenom smo razvili suvremen i napredan sustav uzgoja. Znanje naših zaposlenika temelji se na iskustvu i stručnosti – jer uz dugu obiteljsku tradiciju bavljenja poljoprivredom zaposleni su iskusni radnici, a dvojica diplomiranih inženjera agronomije nadziru cijeli proizvodni proces.

Sve proizvode plasiramo na područje Dalmacije i grada Zagreba. Mogu se pronaći na policama velikih trgovačkih lanaca kao što su Tommy d. o. o. i Metro CC d. o. o., u nekoliko manjih trgovina te na štandovima gradskih tržnica, a dostupni su i izravnim naručivanjem.

Šjora pomidora rajčice iz srca Dalmacije – bogate vitaminima i mineralima
Ruralni razvoj amblemi

Wir sind Endempfänger des aus dem Europäischen Landwirtschaftsfonds für die Entwicklung des ländlichen Raums mitfinanzierten Finanzinstruments im Rahmen des Programms zur Entwicklung des ländlichen Raums: Europa investiert in den ländlichen Raum.