Upravo zbog traženosti i prepoznatljivosti na tržištu, jer kupci bi je, nakon što bi je jednom kušali, uvijek iznova tražili, svoju smo rajčicu brendirali i dali joj ime Šjora Pomidora.
Naziv šjora dolazi od talijanske riječi signora i u srednjoj Dalmaciji upotrebljava se za gospođu. I naša je rajčica gospođa, moglo bi se reći, dama, lady među rajčicama!
Slatka je, ukusna i sočna, najsličnija starim, autohtonim sortama koje su rasle u primorskim vrtovima.
Nedavno je podignut nasad posebne sorte namijenjen preradi, tako da smo proizveli i tržištu ponudili proizvod pod nazivom Šjora Pomidora – Pasirana dalmatinska rajčica, koji je prirodan, bez konzervansa, aditiva i dodatka šećera. Naša pasirana rajčica pripremljena je isključivo od vlastitih zrelih plodova, po uzoru na zimnice kakve su spravljale naše bake, a njezinu kvalitetu i ispravnost jamči Laboratorij za ispravnost hrane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.