Predložila: Katarina Abramović, umirovljena kemijska tehnologinja
Postoji na stotine recepata za punjeno povrće. Ako dosad niste punili rajčice, vrijeme je da pokušate.
SASTOJCI
- 8 rajčica
- 1/ 4 kg govedine
- 1/ 4 svinjetine
- 4 dag masti
- 2 dag luka
- 10 dag riže
- sol
- papar
UMAK
- 1/2 kg rajčica
- 4 dag masti
- 4 dag brašna
- 2 dl vrhnja
- šećer
PRIPREMA
Okrugle rajčice operite, izdubite i napunite nadjevom. Meso (može biti mljeveno: pola svinjetina, pola junetina) stavite na mast ili ulje na kojima ste prethodno popržili sitno nasjeckani luk. Kad meso bude pirjano, dodajte opranu rižu, dolijte vodu, posolite i popaprite te dalje pirjajte. Pirjanim mesom i rižom napunite rajčice. Posložite ih u vatrostalnu zdjelu, zalijte vrhnjem i stavite u pećnicu.
Za to vrijeme napravite zapržak, dodajte pasiranu rajčicu, malo šećera i kuhajte 1/4 sata. Poslužite s punjenim rajčicama.