Predložio: Nino Đurina, kuhar
SASTOJCI
- 4 peciva za burger
- 1 kg ramsteka
- 10 dag goveđeg loja
- 20 dag zelene salate
- 20 dag rajčice
- 1 dl majoneze od gljiva
- 20 dag pancete
- 1 dl slatko-ljutog umaka (sweet chilli)
- 10 dag karameliziranog luka (ljubičastog)
- 2 dl ulja
- 1 čajna žlica senfa
- 1 čajna žlica sojina umaka
- balzamični ocat
- maslinovo ulje
- sol
- šećer
PRIPREMA
Ramstek očistite, narežite na kockice, dodajte goveđi loj i sve sameljite u smjesu. Oblikujte burger težak 20 dekagrama.
Gljive (20 dekagrama) sameljite u blenderu i dodajte dva decilitra ulja, čajnu žličicu senfa, čajnu žličicu sojina umaka te malo soli. Sve dobro izmiješajte i dobit ćete gustu majonezu.
Luk narežite na tanke ploške, popržite ga na laganoj vatri s malo maslinova ulja dok ne omekša i zatim dodajte balzamični ocat te malo šećera da se karamelizira i poprimi lijepu ljubičastu boju.
Meso neka bude srednje pečeno (u sredini mora ostati ružičasto). Pecivo prerežite na polovice, malo ga zapecite i slažite ovim redoslijedom: donji dio premažite slatko-ljutim umakom, dodajte zelenu salatu pa burger i na to zapečenu pancetu, beef-rajčicu, karamelizirani luk i majonezu te poklopite gornjim dijelom peciva.