Predložio: Nino Đurina, kuhar

SASTOJCI

  • 4 peciva za burger
  • 1 kg ramsteka
  • 10 dag goveđeg loja
  • 20 dag zelene salate
  • 20 dag rajčice
  • 1 dl majoneze od gljiva
  • 20 dag pancete
  • 1 dl slatko-ljutog umaka (sweet chilli)
  • 10 dag karameliziranog luka (ljubičastog)
  • 2 dl ulja
  • 1 čajna žlica senfa
  • 1 čajna žlica sojina umaka
  • balzamični ocat
  • maslinovo ulje
  • sol
  • šećer

PRIPREMA

Ramstek očistite, narežite na kockice, dodajte goveđi loj i sve sameljite u smjesu. Oblikujte burger težak 20 dekagrama.

Gljive (20 dekagrama) sameljite u blenderu i dodajte dva decilitra ulja, čajnu žličicu senfa, čajnu žličicu sojina umaka te malo soli. Sve dobro izmiješajte i dobit ćete gustu majonezu.

Luk narežite na tanke ploške, popržite ga na laganoj vatri s malo maslinova ulja dok ne omekša i zatim dodajte balzamični ocat te malo šećera da se karamelizira i poprimi lijepu ljubičastu boju.

Meso neka bude srednje pečeno (u sredini mora ostati ružičasto). Pecivo prerežite na polovice, malo ga zapecite i slažite ovim redoslijedom: donji dio premažite slatko-ljutim umakom, dodajte zelenu salatu pa burger i na to zapečenu pancetu, beef-rajčicu, karamelizirani luk i majonezu te poklopite gornjim dijelom peciva.